Han  lever

WISDOM/ VISHET /Gud ger dig... text / song /LORD

Av Anji - 2024-03-22 20:31


Vishet kommer inte över en natt, vishet tar så många år att få. De unga tror de är visa, men de kanske ‘bara’ har smarta idéer eller förnuftiga s k lösningar men att vara VIS är en annan sak. VISA RÅD kan man inte ge om man inte har erfarenhet, och visst, många unga har fått alldeles för MYCKET erfarenhet, kanske av det smärtsamma slaget och då kan de råda andra. Jag menar nu att det måste finnas ERFARENHET i allt för att leva ett liv där man kan tjäna. TJÄNA? ja Gud och andra människor. Bibelord finns nedan att ta del av och tänka över.

 

Det saknas en hel del i våra samhällen idag och det borde finnas mer KLOKHET! Ett av de stora felen är att man INTE FRÅGAR GUD om RÅD i ALLT.

Råd

Då rådgjorde kung Rehabeam med de gamla som hade varit i tjänst hos hans fader Salomo, medan denne ännu levde, och han sade: “Vilket svar råder ni mig att ge detta folk?” De svarade honom: “Om du i dag vill bli detta folks tjänare och tjäna dem, om du lyssnar till deras bön och talar goda ord till dem, så kommer de för alltid att bli dina tjänare.” Men han brydde sig inte om det råd som de gamla hade givit honom, utan rådgjorde med de unga män som hade växt upp med honom och som nu var i hans tjänst… Han följde de unga männens råd och sade: “Har min far gjort ert ok tungt, skall jag göra ert ok ännu tyngre. Har min far tuktat er med ris, skall jag tukta er med skorpion-gissel.” Kungen lyssnade alltså inte till folket… När hela Israel förstod att kungen inte ville höra på dem, gav folket honom detta svar: “Vilken del har vi i David? Ingen arvslott har vi i Isais son. Gå hem till dina tält, Israel. Se nu själv om ditt hus, du David.”
(1 Kung 12:6-8, 14-16)

Där kloka råd saknas kommer folket på fall, när många ger goda råd går det väl.
(Ords 11:14)

Dårens väg är rätt i hans egna ögon, den är vis som lyssnar till råd.
(Ords 12:15)

Lyssna på råd och tag emot fostran, så att du för framtiden blir vis.
(Ords 19:20)

RÅDEN är till för ALLA!  Be Jesus visa dig vägen till VISHETEN.

 




/Anji

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards